Ugrás a fő tartalomra

Google Blogger – az ingyen blog készítésről

A Google Blogger szolgáltatása egyszerű és könnyen kezelhető mindenki számára. Bárki elkészítheti saját balogját ingyen és amennyiben odafigyelsz a tartalmára és rendszeresen karban tartod, pénzt is kereshetsz vele, hiszen a Google AdSense fiókodat összekötheted az ingyenesen létrehozott blogspot blogoddal.

Az ingyen blog készítés célja, hogy megismertesse és tippekkel, illetve trükkökkel lássa el azokat is akik kevésbé értenek a blog készítéshez vagy a személyre szabásához. Számos blogger sablont és widgetet(modult) teszek közzé részletes leírással vagy videókkal, amelyek nagy segítséget nyújtanak a profiknak és az amatőr blog készítőknek egyaránt. Továbbá olyan tippek és trükkök fordításait is megtalálhatod a blogomban, amelyek a világhálón találhatók meg más nyelveken és nagy segítséget nyújtanak a blog készítés vagy személyre szabás rögös útján.

Mivel a Google szolgáltatását veszed igénybe, ezért nagy esélye van annak, hogy más Google szolgáltatásban is előnyt szerezhet a blogod, mint például a kereső vagy a pénzkereső (AdSense). Azonban ahhoz hogy előnyt kovácsolj ebből nem elég csak elkészíteni a Blogger blogot, de keresőbaráttá és főleg a látogatók számára érdekessé kell tenned.

Ez egy időigényes feladat amit, ha ügyesen oldasz meg nem maradhat el a jól megérdemelt jutalom sem. Azonban nem szabad rögtön a pénzkeresés oldalára gondolni, hiszen ez a feladata végén teljesül és nem az első lépéseknél. Ezért nagyon fontos hogy egy olyan blogot készíts, ami már elsőre is érdekes lehet a nagyközönség számára. Az alábbiakban néhány példát sorolok fel amitől sikeres lehet blogspot blogod:
a témaválasztás fontossága (olyan témában indíts blogot, amely a legtöbb látogató számára érdekes lehet, és minden bizonnyal elmerülnének a témában, és itt nem az idézetes, vicces képek és hasonló weblapokra gondolok, melyekkel elárasztották az internetet az utóbbi időkben)
egyedi tartalommal szolgáljon (lehetőleg olyan bejegyzéseket írj, amit máshol nem találsz meg az interneten a Google keresőjével)
folyamatos tartalomfrissítés (fontos, hogy a Google keresőrobotjai azt lássák, a blog ellenőrzésekor, hogy karbantartott és a „tulajdonosa” folyamatosan odafigyel az egyedi tartalom frissítésére)
a blogspot blog keresőoptimalizálása (a keresőoptimalizálás egy komplex feladat és igencsak nagy tudást igényel, hiszen a nem megfelelően keresőoptimalizált blog vagy weblap komoly károkat is okozhat a sikerességben)

Ezek csak néhány példák, amitől sikeressé válhat blogod, de talán a legfontosabb a türelem, ezért azt javaslom, hogy ha van olyan téma, amivel szívesen foglalkozol vagy esetleg a hobbid és másokkal is meg szeretnéd osztani akkor, készíts egy blogot és idővel pénzt is kereshetsz vele. Ne azért készíts blogot, hogy meggazdagodj, mert akkor biztos abba marad a szerkesztése.

Az első és egyben a legfontosabb lépés, egy Gmail fiók létrehozása, amelyet a következő bejegyzésben részletezek. Amennyiben már van Gmail fiókod átugorhatod a következő bejegyzést és rátérhetünk a Blogger regisztrációra.

forrás: http://ingyenblogkeszites.blogspot.com/

Megjegyzések